Pull Up Tutorial!

Dames, maar zeker ook onze heren! Hebben jullie ook zoveel moeite met het juist uitvoeren van een Pull Up beweging en laat je deze daarom vaak links liggen?

Ik ga jullie vandaag enkele gouden nuggets geven en tonen hoe jij vanaf het begin een Pull Up juist kan aanleren.

Een Pull Up is een van de oudste, traditionele krachtoefeningen en met reden. Bij deze oefening voer je kracht uit in verschillende spieren, namelijk de rug- en armspieren. Techniek bij deze oefening is heel belangrijk, we willen ons lichaam eigenlijk zo statisch mogelijk houden, en gebruik maken van onze armspieren om het gehele lichaam te dragen.

Hieronder even een paar stappen die je kan toepassen om jouw Pull Up game te verbeteren!

Techniek #1: Deadhang

Om kracht in de onderarmen en grip op te bouwen start je best met het hanteren van de Monkeybar. Hang jezelf met gestrekte armen op en houdt ongeveer 1 minuut aan.

Hierdoor krijg je al een eerste gevoel van hoe zwaar je lichaam is en de kracht die je zal moeten opbrengen!

Techniek #2: Scalpular Pull Up

Door deze kleine beweging vanuit de schouders mee te krijgen, geef je jezelf al een goed zicht op hoe jouw Pull Up beweging gaat aanvoelen.

Door de schouders op te spannen en terug te keren naar de beginfase heb je de eerste explosieve stap al gemaakt richting een volledige Pull Up!

Techniek #3: Inverted Rows

Dit is naar mijn mening een van de beste tricks om jouw Pull Up te trainen! Doordat je de hoogte van de Barbell zelf kan instellen, kan je de moeilijkheidsgraad ook persoonlijker gaan aanpassen en dus ook sterker worden in je armspieren om uiteindelijk de Pull Up af te ronden.

Techniek #4: Elastiek of Assisted

Door gebruik te maken van een Elastiek kan jij zelf bepalen hoeveel weerstand je kan opbouwen bij jouw Pull Up. Dit is vaak makkelijker voor beginners omdat de beweging naar boven toe geassisteerd wordt door de elastiek!

De Assisted Pull Up machine die jij terugvindt in de fitnesszaal werkt op eenzelfde wijze. Hier kan jij het countergewicht zelf aanpassen om het voor jezelf makkelijker of moeilijker te maken om op eigen kracht jezelf omhoog te trekken.

En nu voor echt!

Na enkele weken ben je zeker en vast al gevorderd in het uitvoeren van de technieken en nu is het tijd om op eigen kracht een Pull Up te doen!

Wat is het verschil tussen een Chin Up en een Pull Up?

Een Chin Up hanteer je met onderhandse grip en dit legt meer focus op de Biceps om te beweging te hanteren, vaak werkt dit voor beginners makkelijker.

Een Pull Up hanteer je met bovenhandse grip en hier ligt de focus meer op de Triceps. Deze beweging is moeilijker te hanteren.

Hoe sterk is jouw Pull Up game?!

Je kan mij steeds vragen stellen of video’s verzenden om jou hierbij te helpen. Met de juiste tips en uitvoering ben jij alvast een stap dichter bij de perfecte Pull Up!

Mail gerust naar lepoutremayte@gmail.com voor meer info en begeleiding.

GOOD LUCK!

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!