Talk about Testosterone!

Het is tijd voor een topic waar menig man op zit te wachten, want elke man heeft deze sowieso al eens gegoogled!

Wat is testosteron, hoe kunnen we testosteron verhogen en werkt een testosteron-booster nu écht? Ik ga het voor jullie allemaal netjes op een rij zetten in deze nieuwe BLOG (en Youtube Vlog!)

Testosteron, het mannelijk hormoon:

In gezonde mannen met gezonde testosteronspiegels zorgt dit anabole hormoon ervoor dat we sneller spiermassa aanmaken, een hoge seksdrift onderhouden, en onze lichaamssamenstelling kunnen behouden!

Bij mannen met overgewicht vinden we altijd een lagere testosteronproductie terug, dit heeft als doorzaak dat extra vet ook extra OESTROGEEN aanmaakt. Dit “vrouwelijke” hormoon maken wij ook in mindere maten aan, tenzij we kampen met een hoge BMI of overgewicht! Mannen met overgewicht maken altijd meer oestrogeen aan dat zich bevindt in de vetcellen. Dit hormoon gaat op zijn beurt de productie van testosteron hinderen! Ikzelf heb dit ook ervaren wanneer ik op mijn hoogste gewicht ooit zat, namelijk 140KG

Het is dus wél zo belangrijk als man om een gezond gewicht te blijven onderhouden, wil je de voordelen genieten van gezonde testosteronspiegels.

Natuurlijke manieren om jouw testosteron te verhogen worden ook uitgebreid besproken in mijn E-BOOK!

Hier enkele korte tips:

– Train zwaar. Intense krachttraining heeft een directe stijging van testosteron als gevolg.

– Eet gezond. Een gebalanceerd dieet stelt je lichaam open voor een gezondere testosteronproductie. Vermijdt ten alle tijden transvetzuren, en mik op hoog eiwit en complexe koolhydraten!

– Verminder je stress, en stabiliseer je bloedsuikerspiegel. Zowel Cortisol als Insuline zijn twee heel krachtige hormonen in ons lichaam die samenhangen met testosteronproductie.

– Slaap voldoende, en slaap vast! ‘s Nachts gebeurt het hele hormonale proces in het lichaam, en bij mannen piekt dit rond ongeveer 5 uur in de ochtend. Wanneer we voldoende slapen en in diepe slaap zitten gaat de hormonale productie van ons lichaam een boost krijgen. Slaap MOET je dus respecteren!

Post Gastric Bypass: Wat ervaarde ik toen?

Wel… de eerste maanden na mijn operatie verloor ik op zo’n snel tempo gewicht, waardoor de vetcellen gingen inkrimpen en dus de oestrogeenproductie heel snel werd verlaagd. Dit resulteerde natuurlijk in een gigantische stijging van testosteron… en dat voelde ik ook!

Ik wipte op alles wat niet vast stond, ik voelde mezelf op en top fantastisch in mijn vel… tot op het punt dat dit allemaal een ommekeer kreeg.

Je moet begrijpen dat het operatief uitsluiten van de maag, zoals dat bij een GASTRIC BYPASS gebeurt, een heel katabool proces is. Wanneer iemand op zulke korte tijd pijlsnel gewicht verliest gaat dit enorme schade toebrengen aan jouw hormonale huishouding. In minder dan 2 jaar na mijn operatie zat ik op het allerlaagste dat mijn testosteron ooit geproduceerd heeft… met alle gevolgen van dien.

Geen erecties meer, geen nachtrust meer, telkens lichtgeraakt… Ik ben hier in de beginperiode depressief door geëindigd!

Hoe ging ik verder?

Ik besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en ik ben gestart met mijn levensstijl te optimaliseren. Ik ging heel gezond eten, ik ging vaker naar de sportschool, ik ging de juiste hulp zoeken.

Ongeacht de nieuwe veranderingen die ik in mijn leven toepaste, kreeg ik telkens negatieve bloedresultaten te zien. De testosteronproductie bleef laag!

En het is op dat punt, dat ik besloot om Testosteron-Boosters te googlen.

We vinden hier namelijk zoveel informatie over terug op het internet en toch zijn er nooit studies die een bewezen effect van deze supplementen hebben aangetoond bij mannen die sportief/actief zijn! De enige resultaten die wél teruggevonden zijn, zijn diegene die getest zijn op ongedierte en zoogdieren, dewelke niet te vergelijken zijn met een man van 1.80m en pakweg 80KG. Ik ben daarop de studie op mijzelf gaan uitvoeren en ging dus een bestelling plaatsen, want ik wou dit testen!

De volgende supplementen vond ik destijds terug op het web:

– Zink

– Fenugreek

– Ginseng

– Ashwagandha

Het lijstje is eindeloos. En meteen ook hier het lange verhaal kort maken, geen van deze supplementen heeft ook maar iets teweeggebracht. Mijn testosteronproductie bleef uit.

Conclusie: Testosteronboosters werken gewoon NIET!

Na afloop van al dit drama, had ik nog maar 1 oplossing en dat was om klinisch toegewezen medicatie te verkrijgen om zo mijn testosteronspiegels te verhogen.

Vanaf 10.45min ver in de YouTube video geef ik jullie stap voor stap mijn traject en de keuzes die ik gemaakt heb hierin mee.

Veel kijkplezier, ik sta altijd open om al jouw vragen omtrent deze topic te beantwoorden!

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!