Van 0KM naar 16KM in 1 jaar tijd!

Dit is het verhaal van Ines Van Der Auwera, een van de sterkhouders in ons team. Ines en ik gaan al enkele jaren terug, en dit jaar was de perfecte gelegenheid om haar nieuwgewonnen fysiek tot zijn recht te laten komen in een eerste loopwedstrijd.

Dit is hoe zij dit ervaarde:

April 2021 kreeg ik de kans om de app van start 2 run, 3 maanden gratis te proberen. Aangezien ik toen op dat moment al 16 kg was afgevallen onder de begeleiding van Tijs, vond ik ‘t wel eens tijd voor een serieuze uitdaging!

Dus eind april begon ik aan mijn eerste training opbouwend naar de 5 km. Ik heb nooit gelopen in heel mijn leven, zelfs tijdens mijn l.o. lessen haatte ik het lopen. December 2021 ben ik terug bij Tijs gaan aankloppen aangezien ik na mijn corona besmetting tempo en kracht heb moeten inleveren en omdat ik had besloten om 24 april de 10 miles te lopen in Antwerpen!

(eerste doel was om hem uit te lopen, nadien kreeg ik het in mijn hoofd om hem binnen de 2 uur te lopen) Ik leg de lat graag hoog, en met Tijs naast mij dierf ik dat wel aan !

In januari ben ik dan gestart met opbouwen naar de 10 miles. Ik combineer mijn looptrainingen samen met krachttraining. In het begin stond heel sceptisch tegenover het combineren van krachttraining en duursport om mijn resultaat te verbeteren, maar Tijs bleef erop hameren dat de twee tesamen tot de beste uitkomst gingen leiden. Nu denk ik er anders over aangezien mijn tempo in januari nog rond 7,9 km/u lag en nu rond de 9 km/u ligt. Mijn trainingen liepen niet altijd van een leien dak. Ik heb toch tegenspraak gehad van mijn lichaam dat niet mee wilde. Dat was voor mij echt wel balen. Aangezien ik nog maar 4 weken verwijderd was van de grote dag!

Twee weken voor de wedstrijd heb ik nog eens finaal met Tijs een afspraak gehad aangezien ik nog met vragen zat i.v.m. voeding voor zo’n wedstrijd. Want ik wilde niet met een volle maag aan de start staan. Samen hebben we dan mijn voedingsplan aangepakt voor die dagen. Voor de dag zelf heeft hij mij tips geven die ik natuurlijk in praktijk heb uitgebracht.

Nu was het wedstrijddag… alles of niks!

Alles netjes gevolgd wat Tijs heeft gezegd. Één uur voor de wedstrijd eet je dit. Aangezien ik zoveel energie had om te lopen heb ik mijn energy gel pas ingenomen juist voor ik de Waaslandtunnel in liep. Eindelijk het einde in zicht. De laatste km heb ik nog een spurtje gedaan.

En ja het is mij gelukt om hem uit te lopen! Ik kan met trots zeggen dat ik mijn allereerste 10 miles heb gekraakt in 1u56min en 44sec!

Deze eerste ervaring is er eentje om nooit te vergeten en daar wil ik Tijs ook zeker mee in de bloemetjes zetten.

Veelal traint hij mensen die een stapje vooruit willen in de krachtwereld en fitness wereld, maar duursporters hebben dankzij hem ook steeds een streepje voor op de concurrentie.

Next goal voor mij is een ½ marathon. Dus hou u maar vast, jullie horen nog van mij! 😉

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!