Bang voor het “bodybuilder” hoekje in jouw gym?

Hey, ik ben Mayte, mede coach bij GETFITWITHTIJS.

Vandaag ga ik een topic bespreken waarover ik toch een heleboel vragen en opmerkingen over krijg en waar ik mezelf wel in kan vinden!

Hoe is het gemakkelijker of hoe durf jij zo makkelijk in het krachtgedeelte komen van de fitnesszaal? Ik heb hier enkele tips voor uitgewerkt die het makkelijker en comfortabeler maken.

  1. Zorg dat je een schema of plan hebt uitgewerkt/geprint van je workout. Hierdoor ga je niet staan kijken en twijfelen wat je moet doen maar heb je een doel , en weet je welk toestel je nodig hebt en waar je moet zijn.
  1. Zoek op voorhand even op hoe je de oefening het beste uitvoert of vraag je coach op voorhand even om uitleg. Hierdoor ga je iets zelfverzekerder aan je oefening beginnen en heb je een plan.
  1. Durf hulp te vragen als je iets niet weet, de meeste mensen in de fitness helpen je graag voort als je eens iets niet weet en hebben meestal al gewoon respect voor jou omdat je daar bent! Iedereen is moeten beginnen bij lagere gewichten en iedereen heeft wel eens fouten gemaakt.
  1. Als je je zeer oncomfortabel voelt, probeer met een vriend of vriendin te gaan, zo ben je voor je eerste keren toch niet alleen!
  1. Extra tip: het dragen van leuke workout kleren waar je je comfortabel en goed in voelt helpen ook een handje natuurlijk!

Dus probeer deze tips een keer en na een paar keer het gedaan te hebben ga je je zeker een pak minder onzeker voelen in dit gedeelte van de fitness en word het weer een beetje makkelijker om elke dag een betere versie van jezelf te worden!

Denk jij dat ik jou als coach extra kan motiveren, en zou je graag eens een kennismakingsgesprek inplannen?

Je mag me altijd vrijblijvend mailen op lepoutremayte@gmail.com

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!