“HELP COACH… Wat met restaurants?!”

De allereerste BLOG uit 2022, en vandaag meteen een topic die me persoonlijk heel goed ligt en waar jullie zelf ongetwijfeld vragen bij hebben! Namelijk… Je bent uitgenodigd voor een feestje, of je wil op restaurant gaan. 

Je gaat dus afwijken van je maaltijdplan, hoe kan je hier bewust mee omgaan? 

Eerste dat je doet: 

Bekijk samen met je coach (mijzelf in dit geval) hoever jij zit in jouw traject? Is er ruimte om af te wijken van je maaltijdplan?

Wanneer je namelijk vlakbij een belangrijke fotoshoot, wedstrijd of dergerlijke zit…dan vallen de sociale gangbaarheden, feestjes etc helaas weg. 

Je wil je beste shape neerzetten, je wil alles finetunen, je wil 100% klaar voor de dag komen en dan is het zake van scherp te stellen en hier moet je karakter in opbrengen! 

Plan jouw restaurantbezoek of feestje op voorhand in!

Wees voorbereid hierop, en zorg dat je de rest van de week hier jezelf op gaat voorbereiden. Niemand uit de fitnesswereld, geloof het of niet, gaat halsoverkop beslissen om de dag zelf op restaurant te gaan… 

In ons hoofd, in onze routine kunnen geen onverwachte kronkels voorvallen dus wees maar zeker dat fanatieke fitnessmannen- en vrouwen ook precies inplannen wanneer ze op restaurant zouden gaan!

Vraag tips aan jouw coach @GETFITWITHTIJS hoe jij deze avond kan doorbrengen zonder al te ver uit te wijken van je maaltijdplan! 

TIP 1:

Proteïnes hebben altijd voorrang! Eiwitten zouden altijd jouw primaire keuze moeten zijn dus eender welke grillschotel, visschotel of surf&turf is hier de beste optie! 

Wanneer deze schotels geserveerd worden met supplementen als rijst, aardappelen of brood en je wil toch je lijntje bewaren dan is het zéker toegestaan om hier 2a3 keer met je vork van te proeven, je hebt deze maaltijd natuurlijk in zijn geheel betaald! 

TIP 2: 

Drink voldoende water doorheen de dag en opteer voor lichtere maaltijden in het eerste deel van de dag tot aan jouw restaurantbezoek in de avond. 

Je wil namelijk je calorieën opsparen voor die caloriebom die er ‘s avonds zit aan te komen en dus kies je beter voor eiwitrijke maaltijden doorheen de dag met voldoende groenten en fruit als aanvulling! 

DAMES, LET OP! 

Extra watergewicht de dag nadien is de normaalste zaak van de wereld, je lichaam is dit soort voeding niet gewend uit jouw consistente maaltijdplan met als gevolg dat je lichaam water gaat vasthouden. 

GA DUS N-I-E-T OP DE WEEGSCHAAL STAAN de dag na jouw restaurantbezoek! 

“Coach help! Ik weeg 3KG meer dan gisteren hoe kan dit?!” …  Niet stressen aub. Je kan onmogelijk 3KG vet aankomen op 1 avond, dit zou willen zeggen dat je meer dan 20.000 calorieën teveel hebt gegeten en dat lijkt me sterk! 

Dus tranquillo, de dag nadien! 

WAT MET ALCHOHOL?! 

I hate to break it to you… maar alchohol in het algemeen heeft gewoon geen plaats in een dieet! Wanneer je er toch voor kiest om te drinken, weet dan wél dat je jezelf hiermee hindert naarmate de hoeveelheid die je drinkt!

Alchohol consumptie en hierin overdrijven gaat namelijk ten koste van je eiwitsynthese en je koolhydraatmetabolisme. Ook je vetverbranding en de mate waarin jouw lichaam vet gaat opslagen wordt door alchohol negatief beïnvloedt. Wil je hier graag meer over weten, spreek me dan gerust aan via INSTAGRAM of mail jouw vraag naar info@getfitwithtijs.be

LAATSTE TIP: 

Geniet uitermate van deze avond! Wanneer jouw coach jou toelaat om een feestje, een cinema’ke of een restaurantje mee te pikken dan is het ook écht de bedoeling dat je hier ten volle van geniet. 

1 Avond in jouw ganse traject gaat heus niet de rest van de dagen breken waarin jij wél perfect volgt wat jouw coach je oplegt. 

Jongens en Meisjes, fitfamily, ik wens jullie allemaal het grootste geluk toe in 2022 en ik verwacht dat jullie ook dit jaar keihard voor jullie doelen gaan strijden!

HAPPY 2022!

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!