Mind-muscle connection?!

Hey guys, vandaag ga ik het hebben over mind-muscle connection en waarom dit voor mij persoonlijk een van de belangrijkste methodes is om progressie te maken met betrekking tot spiergroei!  

Wat is het precies?

Mind-muscle connection is precies dat, de verbinding tussen onze hersenen en ons lichaam, in dit geval ons centrale zenuwstelsel en onze spieren. 

Om een spier samen te trekken en opnieuw te ontspannen gaat ons centrale zenuwstelsel prikkels versturen naar onze spiervezels om dit dus te doen. De kwaliteit van uw MMC bepaald ook de intensiteit van uw spierarbeid en daarom is mentale training altijd nuttig hierin!  

We brengen letterlijk ons eigen bewustzijn over in de spieren door naar onszelf en de desbetreffende spier te kijken terwijl we ze trainen! De MMC heeft een direct bewezen effect op uw prestaties en vooral in mate van spiergroei, niet zo zeer kracht! En dit is natuurlijk waar mijn wetenschappelijke knobbel naar boven komt en we weten allemaal dat ik mijn video’s en kennis haal uit studies en niet uit bodybuilding forums die vol onzin staan… 

Voordelen hiervan?  

Om te beginnen kan je jouw spieren tijdens training bewuster activeren en dus meer focussen op de contractie hierin, waardoor je jezelf harder kan pushen en dus spiergroei stimuleren.

Let wel op dat MMC niet bij alle oefeningen even effectief werkt, denk bijvoorbeeld aan een squat oefening waarbij ons lichaam veel meer spiervezels uit verschillende spiergroepen gaat mobiliseren en het dus moeilijker maakt om te focussen op een enkele spiercontractie! 

MMC is ook superhandig om je vorm te verbeteren en om blessures te vermijden! Als je jezelf in de gaten houdt in de spiegel elke keer dat je traint en hierin meteen je vorm kan aansturen heeft dat een enorm voordeel! 

(Niemand heeft er aandacht naar hoe hoog je bench, squat of deadlift PR ligt als je vorm shit is ^^.)

Door onze spier zodanig onder de loep te nemen gaan we ook de inter- en intramusculaire coördinatie in de spieren verbeteren en hierbij voorkom je dus dat je een foutieve houding aanneemt en zal je effectiever trainen, met meer kracht en balans. Voor wie tijd heeft om dit na dit hoofdstuk en het bekijken van de IG-video even te googlen, zoek dan zeker het begrip “proprioceptie” eens op!

Onthoud dus:

Het aanleren of versterken van je mind-muscle connection draagt bij tot verhoogde spiercontractie en betere vorm dus er is meer potentieel voor spiergroei!  

Het opbouwen van een goeie MMC betekend vooral dat je je eigen lichaam ook veel beter gaat leren aanvoelen en bewust beter zal gaan bewegen. Je gaat jezelf zodanig pin pointen op je eigen lichaam tijdens je workout, dat je hier ook veel meer genot uit zal halen!

Recente berichten