Vitamine D tijdens de winter!

Het is weer bibberen geblazen tijdens het winterseizoen, en dan heb je al eens vlug het gevoel dat je energiepijl lager ligt en je sneller vermoeid geraakt.

Je immuunsysteem werkt niet optimaal en dit kan een gevolg zijn van een Vitamine D tekort! 

Wat is Vitamine D precies? 

Het is een steroïde hormoon dat ons lichaam aanmaakt in de huid onder invloed van UV zonlicht. 

Het is een vetoplosbare vitamine, we kunnen Vitamine D opslaan in ons lichaam door gezonde vetzuren te eten. We slaan dit op in ons vetweefsel. 

Het versterkt de opname van calcium uit de voeding, en dit is gunstig voor je botmassa en gebit. 

Het speelt een belangrijke rol bij de werking van onze spieren en het immuunsysteem. 

Waar vind je Vitamine D in terug?  

Wat betreft voeding, is vette vis de beste optie om voldoende Vitamine D uit je dieet te halen. Denk hierbij aan makreel, zalm, sardientjes enz.

Vlees, eieren en boter bevatten ook vitamine D. Kleine side note hierbij is dat we ongelooflijke hoeveelheden van deze voedingsmiddelen nodig hebben om de juiste portie Vitamine D binnen te krijgen. 

Daarom is een Vitamine D supplement altijd de betere keuze, als aanvulling op jouw dieet! Een dosis van 1000-3000iu per eenmaal per dag is ruim voldoende. 

Wat zijn de voordelen van Vitamine D voor sporters? 

Vitamine D zou meer spiervezel aanmaken tijdens krachttraining, dit is echter nog niet wetenschappelijk neergelegd. 

Wat wél bewezen is, is dat Vitamine D onze eiwitsynthese bevordert voor spiergroei en dit is natuurlijk gunstig als je je spiermassa wil zien toenemen! Sterkere spieren resulteren uiteraard in een botmassa die beter beschermd wordt. 

Je kan quasi nooit een teveel aan Vitamine D hebben dus als jij ook tijdens het winterseizoen voelt dat je op een laag pitje functioneert kan je dit best zo snel mogelijk in huis halen.

Vitamine D bestellen? 

Vitamine D3 | QNT CARE® (qntsport.com) , met gebruik van Kortingscode TIJS20! 

of Kruidvat! 

 

 

 

 

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!