Wat ik eet in een dag!

Yo Guys! 

Vandaag een korte topic/blog die ik voor jullie ook op video heb uitgewerkt zodat jullie eens een idee krijgen wat ik zoal eet gedurende 24uur. 

SPOILER ALERT: Ik eet zelf persoonlijk heel afwisselend en naargelang hoe ik mijzelf voel, voedt ik mij ook! Het allerbelangrijkste is dat ik op het einde van een ganse dag mijn totale calorie-inname gerespecteerd heb en mijn macro verdeling handig heb verdeeld over de drie groepen.

– Eiwitten

– Koolhydraten.

– Vetten.

Ontbijt: dit bestaat meestal uit een combinatie van fructose, vetten én eiwitten. In dit geval koos ik voor een stevige banaan en tas koffie met whey en kokosolie om mij de nodige energie te leveren tijdens mijn cardio training!

Post Cardio: een vluchtig recovery drankje met 20GR Whey Isolaat gevolgd door een kleine snack die bestond uit 70gr ham en wat rauwe groenten.

De uren die ik tussen mijn cardio (ochtend) en krachttraining (avond) bezig ben met het coachen en opvolgen van GETFITWITHTIJS cliënteel wil ik liefst geen al te grote maaltijden verteren, omdat dit ten koste gaat van mijn aandacht/focus tijdens coaching!

16:00, Eiwitrijke maaltijd gebakken in olijfolie: hier kies ik ook steeds weer een fixe portie groenten bij van ongeveer 400gram omdat dit meer volume bevat en de calorieën toch laag blijven. Ik heb altijd een grote eetlust, dus dit is een handige tip om dit te counteren!

Pre & Post Krachttraining: ongeveer 1 uurtje voor dat ik met de ijzeren gewichten ga gooien opteer ik meestal voor een combinatie tussen snelle en traagwerkende suikers! Vandaag was dit 1 grote banaan en 4 rijstwafels en dit was alles dat ik nodig had om extra krachtig uit de hoek te komen!

Op andere dagen kies ik bijvoorbeeld een stukje rogge peperkoek met wat appelstroop of dergerlijke.

Omdat mijn lichaam reeds om 16:00 een eiwitrijke maaltijd heeft genuttigd, neem ik dus ook geen extra BCAA aminozuren in voor mijn training. Er is namelijk voldoende eiwit beschikbaar om de spieren te beschermen!

Na training neem ik binnen het halfuurtje een recovery eiwitshake met extra creatine en glutamine voor de heropbouw van de spier.

Glutamine zorgt er overigens voor dat jouw spiercellen toegankelijker zijn voor extra glucose die je zal opnemen tijdens een koolhydraatrijke maaltijd, na training!

20:00 Grote Krachtmaaltijd, gebakken in olijfolie: wanneer ik net keihard ben gaan BOENKEN in de fitnesszaal, speelt mijn honger (zelfs na een eiwitshake) nog steeds heel erg op! Deze schotel bevatte ongeveer 300gr aardappel/groenten met een portie rundergehakt.

Voor diegene die dit nu lezen en hun mond vol verbazing openvalt… het fabeltje dat je dik word van eten na 20:00 is onzin, en het enige dat jij hierin moet gaan onthouden dat dikker worden een resultaat is van elke dag meer calorieën te eten dan wat je lichaam verbruikt.
Ik ben iemand die graag ‘s avonds na 20:00 relaxt en al het werk dat ik in de ochtend/middaguren spendeer houdt ik mijn maaltijden relatief klein. S’avonds eet ik als een koning!

Pre Bed: een fantastische kom havermout met fruit, gemixt met whey, kaneel, steviazoetstof en een portie kokosolie. Deze harmonieuze verzameling van ingrediënten is alles wat mijn sportieve hart begeerd alvorens ik mijzelf naar bed begeef! Zeg nu eerlijk…. Oats at night, are to die for!

TOPPERS!

Ik hoop dat jullie hiermee gediend zijn en mij op deze manier weer een stukje beter leren kennen! Voor al uw vragen omtrent coaching, voeding/fitness kan u ons steeds bereiken op info@getfitwithtijs.be

Recente berichten

Als ik (nog) minder eet, val ik zeker meer af! Maar klopt dit wel?

Iedereen die wil afslanken gelooft dat het verlagen van hun calorie-inname de sleutel is tot succes. Helaas is het niet zo eenvoudig. Er komt veel meer kijken bij gewichtsverlies dan simpelweg minder eten.  In feite kan “ te weinig eten “ zelfs op de lange termijn schadelijk zijn voor je stofwisseling en je inspanningen om af te […]

Emo-eten, hoe pak ik dat aan?

Hallo allemaal! Vandaag pak ik een heel persoonlijke topic aan waar veel Vlamingen, man of vrouw regelmatig over struikelen… Namelijk, Emo-eten of emotioneel eten!  Emo-eten is een valstrik van onszelf, door onszelf uitgelegd en dit is altijd gelinkt aan een event of gebeurtenis die ons mentaal tegenzit. Het is het eten van voedsel om een emotionele behoefte te […]

Boost je humeur en emoties door middel van krachttraining!

Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties. Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik […]

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!