Hey allemaal, we hebben allemaal drukke levens en elk van ons krijgt te maken met dagelijkse stress. Dit kan een zeer gevoelig probleem zijn in veel relaties. Daarom wil ik het vandaag hebben over de positieve impact van krachttraining op ons humeur en onze emoties.

Nu hoor ik sommigen van jullie al denken “maar ik wil geen enorme spierbundel worden”, en dat begrijp ik helemaal. Maar krachttraining heeft veel meer voordelen dan alleen jouw spiermassa vergroten. Dankzij krachttraining vorm je een sterke fysieke maar ook mentale kracht op, en dat is wat ik vandaag met u ga delen.

Tijdens en ook na een krachttraining vergroten we de productie van endorfines in ons lichaam. 

Endorfines zijn chemicaliën die van nature in ons lichaam worden geproduceerd en die fungeren als natuurlijke pijnstillers en humeurverbeteraars. 

Stel u eens voor… Je hebt net een shift van 8u afgewerkt en je zoekt een uitlaatklep om even te ontladen van deze dag. Start daarom eens een stevige krachttraining en kijk wat er zich in jouw hoofd afspeelt!

Laten we eens eerlijk zijn, wie voelt zich niet goed na een goede trainingssessie? We zijn enorm trots op onszelf, want we hebben weeral dat ene record verbroken of die ene uitdagende oefening voltooid. We genieten van het overwinnen van deze fysieke obstakels en in return krijgen we mentaal een onbeschrijflijk gelukzalig gevoel!

Personen die regelmatig aan krachttraining doen ervaren steeds meer zelfvertrouwen en vergroten hun gevoel van eigenwaarde. Dit op zichzelf is een super krachtig gegeven dat jouw zal bijstaan in je privé leven! 

Daarnaast kan krachttraining ook helpen om stress te verminderen en je te helpen ontspannen. Doordat je jouw fysieke en mentale kracht kneedt, ontwikkel je ook betere coping-mechanismen om met stressvolle situaties om te gaan. Dit kan helpen om gevoelens van angst en depressie te verminderen en je te helpen je beter te voelen in het dagelijks leven.

Een fit persoon, is een gelukkig persoon. 

Een fit persoon, is een durver die durft aanpakken. 

Een fit persoon, neemt de touwtjes in de handen! 

Ik stel u voor om vandaag nog te starten met krachttraining. Je bent het verschuldigd aan jezelf. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-book Tijs

Download gratis E-book

Dankzij de nodige tips en methodes uit dit E-book krijg jij als beginner het duwtje in de rug dat je zal lanceren naar jouw droom fysiek!